Flyttevask, Pris eller kvalitet?

Det blir mer og mer vanlig å sette bort utvask av bolig. Enten vi skal selge, leie ut eller tilbakelevere leid bolig, så ønsker vi nordmenn i større grad enn tidligere å la profesjonelle ta seg av nedvasken.

Som i alle andre bransjer, så vil også i renholdsbransjen etterspørsel styre markedet. Når etterspørselen blir så stor som den har blitt, så vil det være flere aktører som vil gjøre sitt for å” kuppe” prismarkedet. Det er to grupperinger som direkte og indirekte vil lide for dette. Det er renholdsbyråene som ligger i midtsjiktet på pris, men toppsjiktet på kvalitet. Og det er forbrukeren, som enten vil få en alt for høy pris for ønsket tjeneste, eller en alt for lav pris og for dårlig kvalitet.

Husleietvistutvalget (HTU) mottar omtrent 2000 klagesaker i året. Om lag en tredjedel av disse klagene går på mangelfull rengjøring ved fraflytting. Disse tallene er klar tale på at kravene til en flyttevask er og bør være skyhøye.

 FlyttevaskArtikkel

Ti tips til hva som bør vektlegges ved flyttevask:

 • Alle flater er rengjort
 • Alle skap og skuffer er vasket på innsiden og utsiden
 • Vinduene er pusset på innsiden og utsiden
 • Komfyr, kjøleskap, badekar og lignende er dratt frem, og det er vasket bak.
 • Hvitevarer som står igjen (f.eks komfyr, oppvaskmaskin m.m) skal være grundig rengjort
 • Alle sluk skal være renset
 • Lufteventiler skal være renset
 • Peis og ovner er tømt og kostet
 • Boder, garasje og balkong/terrasse skal ryddes og feies
 • Alle dører og håndtak bør vaskes grundig.

Det sier seg selv at å utføre denne listen til 20 i stil, vil være en utfordring for hvem som helst som ikke er over snittet glad i, eller god til å vaske. Dette er en av hovedårsakene til at vasket blir satt bort til et profesjonelt renholdsbyrå.

Når du skal innhente tilbud fra renholdsbyrå på flyttevask, så anbefaler vi at man alltid får med 100% fornøydgaranti. Dette kan spare deg for mye tid, tvister og penger. Når vi ser det høye antallet klager på renhold ved boligsalg/overtakelse, så vil det være i beste fall naivt, og ikke sikre seg en god garanti fra renholdsbyrået.

De aller fleste seriøse renholdsbyrå har en slik garanti som en selvfølge i sin produktportefølje.

-Det mest optimale er å finne et rengjøringsbyrå som har nødvendig erfaring og kunnskap, samtidig som man får en pris som henger i hop med jobben som skal utføres. Dessverre så gjelder også her ordtaket ”dersom noe er for godt til å være sant, så er det ofte det”. Sier Shpejtim Lipoveci Daglig leder i Ena Renhold. Lipoveci har fagbrev som renholder, og har mange års erfaring i store renholdsselskaper.

Videre forteller Lipoveci at Ena renhold har de siste årene spesialisert seg innen flyttevask.

–Det som kjennetegner oss er at vi bruker all vår erfaring og kunnskap for å yte en best mulig jobb, og dette legges merke til av kunden i større grad enn man skulle tro.

Hva er dine aller beste tips for dem som skal ut å finne renholdsbyrå til flyttevask?

 • Garanti – Hva slags garanti stiller bedriften? Og er dette inkludert i prisene eller må man betale ekstra for dette?
 • Referanser – De fleste renholdsbyrå som opererer seriøst har gode referanser å vise til. Dette kan være gull verdt for deg som ny kunde.
 • Offentlig godkjenning – Sjekk ut om selskapet er offentlig godkjent til å drive med renhold. Innunder denne godkjenningen ligger det til grunn at man blant annet betaler merverdiavgift(mva) og skatt. (www.arbeidstilsynet.no)
 • Krever firmaet kontant betaling? – Styr unna dersom det kreves kontant betaling. Dette vitner om useriøsitet og sannsynligvis svart arbeid. Be alltid om skriftlig, godkjent kvittering. Betal alltid elektronisk så langt det lar seg gjøre.
 • Har du spesielle behov? Be alltid om befaring, slik at du får den mest riktige og rettferdige prisen for ditt oppdrag. De fleste byråer tilbyr gratis og uforpliktende befaringer.

Gulvvask

Skal du eller noen du kjenner flytte, og ønsker å bruke tid og energi på selve flyttingen og ikke vaskingen? Kontakt oss i Ena Drift og Renhold og få et skreddersydd pristilbud i løpet av kort tid.